NASHI Filler Therapy

Saturday, November 19, 2016

Ovaj post će biti nešto malo drugačiji, a vezan je za njegu kose, konkretno, tretmanu koji sam radila u fizerskom salonu Bolero.


Kako imam jako gustu, neukrotivu i valovitu kosu, dugo vremena sam se sama nosila sa njom i jako rijetko išla kod frizera. Uvijek sam je sama prala, sušila, ravnala, uvijala. Nerijetko bih otišla na šišanje, i to je to što se održavanje moje kose tiče. Kosa mi je genetski jako zdrava i kvalitetna, pa nikad nisam imala potrebu za suplementima, dodatnom njegom i preparatima. Međutim, kako je ona, kako ja to volim reći, žbunastog izgleda, nakon samog pranja i sušenja, jedini izlaz da izgleda ukroćeno i uglađeno je bilo ravnanje, koje sam radila jednom mjesečno kako ne bih štetila kosu. Nikad mi nije palo na pamet da odem na nekakav tretman koji bi tu 'žbunastu' teksturu pretvorio u svilenkastu, pa barem na kratko. 

Dok nisam otišla u frizerski salon Bolero, nisam znala šta znači tretman za kosu :D 
Moja rutina je bilo klasično pranje najobičnijim šamponom, i to je to.

Šampone, regeneratore, maske, pjene za volumen sam zaobilazila u širokom krugu. Pa volumena sam imala na izvoz :D

I tako, na preporuku gospođe Jasmine, uradila sam NASHI Filler Therapy tretman koji mi je poboljšao strukturu vlasi kose, i vratio elastičnost. A ono što je najvažnije, kosa je izgubila taj 'žbunasti' izgled.

Ukoliko niste upoznati sa NASHI proizvodima za kosu, obavezno pročitajte post u kom sam detaljno pisala o njima!
Bacite pogled na ovaj post!




Evo i ukratko objašnjenja šta je Filler Therapy zapravo, a svakako će sve biti jasnije kada pogledate fotke koje sam uslikala dok se tretman odvijao.
Na Instagram stories sam čak stavila nekoliko kratkih snimaka pa pogledajte ;)

Filler Therapy je salonski tretman koji upotpunjuje djelovanje aktivnih sastojaka, čime vaša kosa dobija svilenkast izgled. Nanosi se regenerator, lifting maska, koja pruža mekoću i sjaj kosi, i također kosa postaje disciplinovana. 
Uz ovaj tretman, vlas kose se rekonstruiše, a svi prirodni procesi obnove kose se stimulišu. Ono što u salonu tvrde jeste da se svi tragovi vremena na vašoj kosi, kao i neka oštećenja, brišu u samo 25 minuta.

Ja sam definitivno osjetila promjenu, a ne samo vidjela sjaj u ogledalu. Pod rukom se zaista osjeti mekoća i svilenkasta tekstura.

Ukoliko imate kovrdzavu kosu, ja vam toplo preporučujem ovaj tretman, onako od srca.

Ne samo da je tretman jedna predivna stvar za vašu kosu, već je i osoblje koje radi u samom salonu jako ugodno, prijatno, ljubazno i baš čine da se osjećate kao kod kuće. 

Ukoliko samo želite posjetiti ovaj salon, on se nalazi u ulici Radnička bb. Posjetite ih, nećete požaliti!



















1 comment:

DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS