BRUSHES

Friday, May 19, 2017





Sigurno ste već čule za Real Techniques kistove i za sestre koje se kriju iza ovog brenda?
Ukoliko niste, krajnje je vrijeme da zapratite moje omiljene žene u make up industriji, a to su Nic i Sam Chapman. (naravno, Lisa Eldridge će uvijek biti moj broj jedan :P).
Iako je ovaj brend tek stigao kod nas, i to u dm poslovnicama širom BiH, youtube kanal pod nazivom pixiwoo je prvi kanal koji sam počela gledati, a to je bilo neke 2009. , kada sam otvorila svoj blog. Od tada pratim njihov rad i osnivanje RT četkica. 
Pixiwoo sestre su sve ono što smatram da jedan youtuber i make up artist treba biti. Naprosto, obožavam sve što rade, od pristupa make up-u, personalnosti..ma da ne nabrajam. Dakle, morate ih zapratiti :D

A o kistovima da ne pričam. Jedne od najpovoljnijih i najboljih četkica koje ćete imati.
Dakle, dizajnirale su ih sestre pixiwoo, a četkice su kombinacija high tech materijala i inovativnog dizajna kako bi postizanje savršenog izgleda bilo što lakše. 

  1. Četkice su jako fleksibilne i mekane. Obzirom da su napravljene od sintetičkog materijala, takozvanog taklona, samim tim su i 100% cruelty-free.
  2. Četkice su složene po bojama što odgovara osnovnim make up koracima i pomaže vam kreirati besprijekornu bazu, istaknute oči ili savršen finiš kao pravi profesionalac
  3. Svaka četkica je ručno stilizirana do savršenog oblika, omogućujući preciznu aplikaciju 
  4. Kolekcija je prilagođena širokom spektru proizvoda-od tečnih pudera i krema, do mineralnih pudera, highlightera, kremastih sjenila, ruževa za usne, itd.
  5. Na drškama četkica se nalaze imena, kako bi vam olakšale posao u kreiranju svakog look-a

U ovom postu ću vam pokazati njihovu spužvicu i četkicu bockalicu :)





                                                         
                                                          Četkica bockalica (stippling brush)


Namjenjena za nanošenje tečnog pudera. Ja mogu dodati da se može koristiti sa bilo kojim kremastim rumenilom kako bi se postigao što prirodniji izgled, jer sama struktura četkice kreira takozvani ''feathery'' finiš. Obzirom da se sastoji iz dva dijela, crni dio četkice sa gušće raspoređenim dlačicama i površinski bijeli dio, koji se sastoji od rijeđe raspoređenih dlačica, doprinosi laganim potezima i što prirodnijem izgledu. Ukoliko želite prirodan izgled vaše kože, ova četkica je idealna za to. Pomoćiće vam u ujednačavanju tena, ali neće zamaskirati kožu lica, niti će prekriti vaše lice tako da se koža ne vidi. Ja obožavam takav izgled kože, te jako često koristim bockalicu. Što prirodnije, i što laganije, kako bi koža mogla disati.




  • Spužvica za nanošenje pudera (može se koristiti i za nanošenje korektora, kremastih proizvoda za konturiranje)

Ukoliko želite veću prekrivenost na vašoj koži, a ne možete je dobiti sa četkicom bockalicom, onda je spužvica idealna za to. Ono što je čini savršenom kada je nanošenje tečnog pudera u pitanju, jeste oštro sječena ivica koja omogućava precizno nanošenje korektora ispod očiju, te konturiranje sa kremastim proizvodima, jer sa ovakvom oštrom ivicom možete povući gdje želite prirodnu sjenu, kako bi istakli vaše jagodične kosti. Jaču prekrivenost postižete tako što spužvicom tapkate po koži. Što više tapkanja, to dobijate ujednačeniji ten. Međutim, ukoliko pak ne želite veću prekrivenost, već takođe prirodniji izgled kože, spužvicu možete naprskati termalnom vodom, i povlačiti tečni puder na koži, bez tapkanja. Dakle, spužvica je multikorisna. Možete je koristiti do 3 mjeseca, nakon čega vam savjetujem da je bacite, zbog nakupljanja bakterija. I naravno, perite je što češće možete. Nikad nećete postići ujednačen i savršen ten ukoliko je vaša spužvica prljava od prethodnih nanošenja, nataloženog pudera, i bakterija. Pa se posle čudite odakle vam silne potkožne bubuljice.
Sav sebum koji vam se luči na koži se pomiješa sa puderom, i onako se sasuši duboko u spužvici, a vi tako tapkate po koži, šireći bakterije i upale, koje vam izazivaju mitisere, potkožne bubuljice, itd, itd.

Ja svoje kistove, i spužvice perem nakon svakog korištenja! I vjerujte, koža mi je zahvalna na tome.







Jeste već pronašle svoj idealan RT kist u dm poslovnicama?
Koji su vaši omiljeni RT kistovi generalno?




1 comment:

  1. thanks

    [url=http://cbcsandbox.com][color=#ecf3f7]สมัครบาคาร่า[/color][/url]

    ReplyDelete

DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS