VELVET MATTES

Saturday, May 13, 2017






Već ste na mom Instagram profilu mogle vidjeti novu kolekciju Max Factor ruževa pod nazivom Velvet Mattes.

Kako i sama kolekcija nosi naziv Velvet Mattes, možete zaključiti da ruževi imaju mat finiš ali isto tako i hidrantni efekat.

Kada je riječ o mat ruževima, većina njih isušuje usne. Čak iako ne isušuju odmah nakon nanošenja, nakon određenog perioda u toku dana, usne se isuše do te mjere da nam ne preostaje ništa drugo nego da skinemo ruž i dobro ih hidratiziramo. Ja lično, uvijek ali uvijek prije nanošenja bilo kog ruža nanesem malo bademove kreme, nekih 10ak minuta ranije, kako bi mi usne bile mekane i kako bi se ruž lijepo stopio. Nikad nemam ispucale usne, jer uvijek pred nanošenje bilo kakvog ruža eksfoliram kožu, a onda hidratiziram, pa tek onda nanosim ruž. Uveče pred spavanje nanesem malo bademove kreme na usne, i to mi drži usne mekanim i hidratiziranim. 

Međutim sa ovim ruževima čak iako ne stignete hidratizirati usne ranije, imate mat efekat ali isto tako njegovane usne. Ovo je jedna od najljepših tekstura ruževa koje sam ja ikad probala. 

Jako su pigmentovani te nećete morati nanositi više slojeva kako biste dobili intenzivnu boju na usnama. 

Dakle, ukoliko ne stignete uraditi piling usana, pa nanijeti balzam, pa tek onda ruž, ne brinite! Uz ovu kolekciju ruževa imate sve u jednom.

Kako djeluje?

Velvet Mattes kolekcija ruževa je posebno formulisana tako da pruža intenzivan mat finiš, sa kremastom hidrantnom formulom. Ranije su mat ruževi posjedovali povećanu količinu puderastih čestica u svojoj formuli, što je za posljedicu imalo neravnu površinu koja se teže nanosi i ne izgleda baš privlačno na već ispucalim usnama. Za razliku od tradicionalnih mat ruževa, Velvet Mattes ruževi nemaju takve čestice, već hidrantnu formulu koja se nalazi u popularnoj Max Factor Colour Elixir liniji, uz dodatak super sitnih, mljevenih prirodnih čestica koje difuzno reflektuju svjetlost za savršen mat efekat.

Kolekcija nijansi

Velvet Mattes kolekcija sadrži 7 nijansi, od ružičastih nude, narandzasto koraljnih, do dubokih crvenih nijansi boje maline.

Moje omiljene nijanse su Nude i Desire :)














Jeste li probale Velvet Mattes ruževe? Koje su vaše omiljene nijanse? 




3 comments:

  1. Nude mi je trenutno favorit i vec je pri kraju...odlicni su 💜

    ReplyDelete
  2. Nijanse su jako lepe a ti si prelepa :**

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS