HAIRSTYLE

Friday, June 2, 2017

Oni koji me prate na Instagramu su već vidjeli mini stories kao i fotografije nakon mog prvog farbanja kose u frizerskom salonu Bolero. Snimala sam vam Insta Stories kako biste upratili većinu koraka, ali želim da vam prenesem svoje iskustvo i ovdje na blog-u.

O ovom frizerskom salonu sam već ranije pisala ovdje, tako da mi nije prvi put da posjećujem ovaj salon. Sa Nashi proizvodima ste svi već upoznati, u to sam sigurna, tako da nema potrebe da vam pišem o samom kvalitetu Nashi Argan brenda. Ukoliko vas baš interesuje, a niste ranije čuli za ovaj brend, pogledajte ovaj post!






Već prije nekoliko godina sam počela da primjećujem sijede dlake u svojoj kosi, ali ih je bilo tek nekoliko. Kako je vrijeme prolazilo, broj sijedih se povećavao. Ništa drastično, ali sam ih ja mogla vidjeti u sve većem broju. Kako imam prirodno jaku, gustu i tamnu kosu, svaka nova bijela dlaka bi nekako došla do izražaja na mojoj tamno smeđe-crnoj kosi. Niko to ne bi mogao ni primjetiti, jer su one bile ispod površine, i tek ponekad bi štrčale na površini kose. Međutim, mene je to počelo jako da iritira, jer kada god bih htjela staviti razdjeljak na stranu, onda bi tih nekoliko bijelih dlaka štrčalo, te sam onda nosila razdjeljak na sredini. Odlagala sam farbanje što više jer sam zagovornik prirodnog kada je sve u pitanju. Ne volim vještačke nokte, ne volim farbanu kosu, sve što izgleda vještački. Volim sve što je prirodno, i radim na očuvanju onoga što mi je priroda dala. Njegujem svoje prirodne nokte, jer kada se jednom unište vještačkim, onda je proces oporavka duži. Isto je i sa kosom. Smatram da farbanje uništava kosu, uništava sjaj i zdravlje tjemena kose, a kako ja imam jako osjetljivu kožu, nisam željela ni pomišljati na sve te hemikalije koje jedna farba za kosu sadrži. 

Onda sam razmišljala koji bi to brend bio što idealniji za moju osjetljivu kožu, i prvi koji mi je pao na pamet je bio Nashi Argan. Znala sam da će mi kosa izgledati prirodno, njegovano i nikako uništeno. Tako da sam otišla u salon Bolero, jer sam stekla povjerenje u njihovu uslugu i kvalitet, pa nisam dugo razmišljala gdje ću se prvi put ofarbati.

Nisam htjela da eksperimentišem, željela sam boju što približniju mojoj prirodnoj, i to je bila sva filozofija. 
Rekla sam gospođi Jasmini da želim svoju prirodnu nijansu, i ona je odmah pronašla savršeno rješenje za mene. 
Nashi color 3D reflex technology farbe za kosu. Konsultirala sam se sa njom vezano za nijansu, pa smo odabrale kombinaciju 3. i 4. nijanse.







Nakon nanošenja farbe, i ispiranja iste, na kosu su mi stavili Nashi Filler Therapy Lifting masku za kosu, koja je dala mojoj kosi divan sjaj i zdrav izgled.








Moje iskustvo sa prvim farbanjem je i više nego pozitivno! Sve zahvaljujući divnim ljudima u frizerskom salonu Bolero koji morate posjetiti! :) Nalazi se u ulici Radnička bb. 

Ja želim čuti vaša iskustva sa prvim farbanjem :)

Da li ste ikad bili u salonu Bolero?



1 comment:

  1. thanks

    [url=http://cbcsandbox.com][color=#ecf3f7]สมัครบาคาร่า[/color][/url]

    ReplyDelete

DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS